Dagen i bilder :-)



Måste dock börja med ett kort från gårdagen! Det här fina halsbandet fick jag av pyret igår! Jag fick även sovmorgon, frukost på sängen och en stor puss :-) Härligt att få fira mors dag! Resten av dagen ägnade vi sedan åt at fira Mios farmor och mormor. Mysig dag!



Mio imorse på skötbordet. Mums vad det är gott att suga på stortån!!!



Mio har numera övergått till att gymma benen istället för armarna :-)



Oj! En kamera!


Bäst jag ser glad ut!


Bäst att maskera sig med solglasögon när man vill ta en tupplur i bilen utan att mamma märker det!



Trevlig helg!

img_6807 (MMS)

Trevlig helg!


Torsdag

Haha Mio lyckades visst mobilblogga :-).. Vet inte riktigt varför rubriken kom två gånger men inlägget kom fram i alla fall!

Idag har vi hälsat på kusinerna på Ringvägen en sväng. Vi skulle ut och gå men efter ett tag så var jag så genomblöt av allt regn så jag gav upp. Gick till Jenny istället och tänkte att Mio kunde fortsätta sova i vagnen. Det tänkte dock inte han.. vaknade efter en kvart och busade med faster och stor(!)kusinen istället. Efter besöket sov han dock två timmar(bra jobbat Jenny och Thea!)

I övrigt så är det tänder på g för lilleman så det kliar mycket i munnen och nattsömnen har varit lite orolig senaste två nätterna. Tiden går så fort, snart är han 5 månader!!!

Försöker lära mig att mobilblogga : )

img_0092 (MMS)

Försöker lära mig att mobilblogga : )


Tvångsrullaren Mårtensson :-)

Har numera en liten kille (Pyret alltså..inte Palle plutt ;-) ) som inte kan låta bli att rulla. När han har legat på mage ett tag så blir det ju lite jobbigt men om man rullar tillbaka honom så tar det bara några sekunder så har han rullat över på mage igen. Because I can! Ibland rullar han tillbaka själv till ryggläge men han tycks glömma bort den konsten lite då och då!








En randig, dock inte långrandig, gosse




Söndag morgon

Redan söndag.. det går fort men helgen har hittills varit mycket bra :-) Igår var Mios mormor och morfar barnvakt en stund medan vi kilade över gatan och badade bubbel på romerska. mysigt! Sen hade vi picknick ute i parken och var ute och gick en lång sväng. Kvällen tillbringade vi hos Lena och Magnus där vi grillade och hade det bra. Pyret somnade så snällt i vagnen och fortsatte sova när vi kom hem. Så skönt med sommar så man slipper klä på och av honom en massa!

Nu har jag och Mio haft vårt morgonmys och lekt på golvet. För en stund sen tog vi och gjorde frukost på sängen till Palle.

Har visst glömt kommentera hur operationen gick! Hudflärpen är borta och han behövde inte sy något. Det gick bra men det gjorde ont i hjärtat på mig när han var så ledsen..stackars liten! De la bedövningsalva på flärpen och sen klippte (!) de bort den.. tror nog att det gjorde lite ont trots salvan och sen var det naturligtvis otrevligt att vara fasthållen..usch och fy men nu är det gjort! Pyret fick en mössa att ha på sig på natten så han inte skulle riva bort plåstret. Som bekant så älskar han inte att ta på sig mössa. KUnde inte låta bli att knäppa ett kort på sötisen :-)



Hudflärpen i närbild.. haha den ser jättestor ut på bilden men det var den inte



"Mamma, nu är jag uppriktigt sagt arg på dig! Ta av mössan, omedelbums!!!!!! "


Pics!








Sötast i stan :-)








Bilder från dopet

Fick några bilder från dopet av pappa. Tyvärr så håller kameran på att kapitulera så kvalitén på bilderna är inte den bästa.














Operation

Idag ska Mio operera bort sin lillla bonusflärp vid örat. Han får en lokalbedövning med gel och salva innan de snittar bort den och syr ett stygn...usch! Det kommer att gå jättebra men jag är ändå nervös!

En härlig lördag!

Vilken kanonlördag vi fick igår! Sommarkänsla!

Pyret vaknade tidigt så jag var uppe och myste med honom två timmar innan Mio fick lov att väcka pappsen. Han tog allergitabletter (pollen) på fredagen och blev helt groggy! Somnade hela tiden, bland annat på golvet brevid pyret när de lekte :-) Mio bara kollade förundrat på honom! Det hela slutade med att vi somnade allihopa innan halv tio fast det var fredag.

När Palle vaknat till så tog vi en promenad runt kyrksjön. Vi stannade till vid trädgårdscaféet vid Rosehills och drack kaffe. Sen vandrade vi vidare in mot köpingen. Jag köpte mig en keps (går ju inte att dra en mössa över det ofixade barret längre när man går ut och går!) och sen köpte vi sallader och bröd på coop som vi åt ute i parken. Vid det här laget vaknade Pyret också och åt ute i det gröna :-) Mysigt värre!

Efter lunchen for vi till Färila och hälsade på Mios mormor och morfar. Vi käkade grillat till middag, så gott! Kvällen avslutades med en film, bröllopsfotografen. Tror det var första hela filmen jag sett sen Pyret föddes :-) Han somnade runt åtta, trött efter dagens bravader.  Lite svårt att koncentrera sig på filmen faktiskt, är så van att göra många med saker samtidigt och vara på språng!



Mio ute på altanen hos mormor och morfar



Fossingar

Mio har gjort en stor upptäckt... Han har upptäckt sina fötter! Han är så fascinerad att han kan ligga länge och hålla i fötterna och bara känna :-) Mycket praktiskt på skötbordet vid bjöjbyte, man behöver inte hålla upp benen på honom längre utan det sköter han så bra själv! Mindre praktiskt när man vill klä på honom och han inte vill släppa fossingarna haha

Förkylningen håller greppet. Han är fortfarande täppt. Idag fick jag gå omkring med selen en timme så han fick sova lite. Han bara vaknade i sängen.  Sen provade jag Näsfridan (en sorts slang som suger ut snorisarna..jag vet..låter äckligt.. haha) och den här gången var det inga problem! Han var bara glad och  blev mindre täppt :-)

Nu är det fredagsmys för hela slanten !


Mio Arvid Mårtensson

Så var då Mio döpt! Allt gick jättebra trots att Mio blev förkyld lagom till dopdagen. Han blev lite rädd för orgeln men annars så höll han sig glad under hela dopet :-) Han gillade när Linn sjöng så fint! Vi hade tyvärr ingen kamera men vi hoppas att ni vill dela med er av era kort! Maila dem gärna till anna-karin.martensson@freinet nu så lägger jag ut dem här!

Mio är fortfarande förkyld men jag hoppas att det ger med sig snart nu! Så jobbigt för honom att vara täppt och slemmig utan förmåga att snyta eller harkla sig!

Nu på kvällen har Mio legat och kämpat och försökt snurra runt. Han har gjort det några gånger förut men det kräver fortfarande hårt arbete! Lyckades fånga hans lyckliga leende på bild när det äntligen gick vägen:



Förvånad...



och glad!

Fortsatt full rulle

Mycket som ska hinnas med den här veckan! Förberedelser inför dopet inte minst. Hinner inte göra så mycket på dagarna så kvällarna går fort.  Igår bakade jag bullar med farmors hjälp och idag blev det lite chokladbollar. Vi har varit i Färila en stor del av dagen. Jag har varit och klippt mig och gjort slingor och Pyret har myst med mormor och morfar under tiden. Gick hur bra som helst.  Nu på kvällen så har vi varit på bvc på föräldragrupp. Idag var det babymassage på agendan och detta var uppskattat! Mio gillar att vara naken fis och ligga på golvet och sprattla :-) Han spanade även in en tjej som heter Karin och ser ut som en liten porslinsdocka. Så himla söt med jättemycket hår!

Hinner inte föra över korten från telefonen men klistar in ett av få kort jag har på Mio med napp i munnen :-)

(Även lilla Karin var tummsugare, så de har mycket gemensamt redan ;-)



Full rulle hela helgen lång...

Sitter och gäspar för fullt i soffan och ska lägga mig bara jag har fått in alla kakor i frysen.

Valborg firades med fruarna Mårtensson m bihang (dvs Palles bröder) samt Fröken Hanna Mårtensson. Mycket trevligt och så god mat! Pyret blev övertrött av allt trevligt sällskap så det blev en ganska tidig hemgång. Det var bara att flytta honom från vagnen till sängen sen med en mellanlandning vid bröstet :-)

Helgen fortsatte sen i matens tecken :-) På lördagen, på dagen,  var vi på 90-årskalas på Järvöbaden och firade Palles morfar. Återigen jättegod mat! Mio var flådig värre i finskjorta och allt. Han höll sig vaken nästan hela tiden men efteråt så däckade han i vagnen ute på altanen på Hammarn i fyra timmar. Det är inte var dag det händer! Det tar på krafterna att vara på kalas :-)

Idag har jag fixat lite inför dopet. Mios snälla moster hjälpte mig att handla och lekte med Mio medan jag bakade kakor. Sen kom Mios mormor, morfar och storkusin Victor och hälsade på.

En rolig men intensiv helg har det varit! Ska fixa in lite kort imorgon, nu måste jag ta och sova!

RSS 2.0