Glad midsommar!!!

img_6807 (MMS)

Glad midsommar!!!


Kan själv!!

Mio är visst ingen bebis längre.. varför bli matad  när man kan äta själv!!  :-)


Hemma igen :-)

och har så varit ett par dagar.. har dock inte funnits någon tid för uppdatering! Vi hade det jättebra i Uppsala!! PYret sov hela resan och vaknade lagom till Ikea. Han höll sig vaken under lunchen och sen däckade han i selen, stadslivet är jobbigt!!Mio åker shoppigvagn på Ikea :-)


Efter Ikea checkade vi in på hotellet som verkligen var till belåtenhet! Vi hade tom en trädgård på taket utanför fönstret och den snälla personalen gav oss en stor säng så att Mio skulle få plats :-) Efter lite shopping på stan (då Mio sov igen!) så mötte vi upp Jessica, Tobias och lille Viggo på en kinarestaurang. Mycket trevligt! Mio var jättetrött av alla intryck och somnade i vagnen efteråt när vi tog en promenad.Mio testar sängen genom att hoppa i den :-)


På lördagen så åt vi en god hotellfrukost innan vi gav oss ut på stan. På eftermiddagen for vi till Viggo och tittade på bröllopet, lekte och åt god middag :-)Mio och pappa på café! Mio såg lite skeptisk ut.. :-)men tinade snabbt upp!!Mio provar Viggos fina gym!Finaste Viggo!På söndagen, efter att återigen ha ätit en underbar frukost, så tog vi en promenad i statsparken och satte oss i solen och läste tidningen medans Mio sov. Sen checkade vi ut från hotellet och begav oss till Gränby för lite shopping samt en fikadate med Johanna och lille Malte, trevligt trevligt!!Morgonpromenad i statsparken, mysigt!

Mio däckade i bilen hem och sov hela vägen. Mycket duktigt!! Allt som allt en jättetrevlig helg, synd bara att tiden går så fort!

Nu bär det iväg på semester!! Uppsala, nu ...

img_6807 (MMS)

Nu bär det iväg på semester!! Uppsala, nu kommer vi!


Kvällens badpojke :-)Iklädd mammas retrobadrock från 80-talets glada dagar :-)  (Eller är den till och med ärvd efter Pernilla, mamma?)

Mio äter gröt :-)


Liiite vigare än sin far : )

img_6807 (MMS)

Liiite vigare än sin far : )


Skolavslutning

Igår var vi på skolavslutning på Rosehills. Tyvärr så var vädrets makter inte helt med oss men spöregnet kom dock inte förrän rektor Ericsson höll avslutningstalet. Mio satt i bilstolen på gräsmattan mest hela tiden och tittade intresserat på!

Imorgon bär det iväg på Victors skolavslutning. Kl 8.30 på morgonen..kan bli intressant att se hur vi ska bli klara att åka innan åtta.. inget vi brukar göra direkt :-) Vi är ju vana att ta det lugnt på förmiddagarna i vår egen takt. Ikväll var vi dessutom hos Mios farmor och farfar och grillade och Mio fick lov att sova en skvätt i vagnen dvs han kommer inte att somna så tidigt ikväll heller... men det ordnar sig nog med det :-) Ska bli mysigt med skolavslutning!Mio tar fram allvarliga minen när jag ska knäppa kort i bilen på väg till skolavslutningen...
..han lyckas dock inte hålla fast vid den när mammsen fjantar sig!Mio satt i stolen och försökte överrösta barnen som sjöng med sina fina läten :-) Någon har verkligen upptäckt sin röst och vill prova olika ljud!

Måndag 7/6

Så var det måndag igen! Idag har vi varit på språng mest hela dagen. Först så promenerade vi ett par timmar med Emma och Erik och sedan besökte vi storkusinerna och Jenny. Detta var så intensivt och roligt så pyret däckade i vagnen efteråt och sov en och en halv timme till! Vi köpte två dreggellappar till av Jenny, det är hårdvara här hemma nu!! Han dregglar bara mer och mer nu när tänderna ploppar upp!

Kvällen har ägnats åt tvätt och städ... mindre roligt men nödvändigt!

I morgon så ska vi gratulera världens bästa Victor som fyller hela 8 år!!!

I lördags hämtade vi hem gåstolen som genast blev populär. Han når precis ner med fötterna och kan förflytta sig lite bakåt. Displayen räcker dock som stimulans än så länge :-)


Hipp hipp hurra!!!Ett stort grattis till Mio som fyller 5 månader dagen till ära!!

Detta firades med hela familjen i Stråsjö med grillning och tårta. Mysigt värre!Mio i nya solhatten. Bilden är tagen i bilen strax innan han däckade, därav den dimmiga blicken haha :-)

Fredag

I onsdags var Mio på läkarbesök på bvc. Allt såg bra ut :-) Han följer sin kurva fint, min lilla stora bebbe! Efter bvc så mötte vi upp Emma och Erik och fikade på Märtas. Så roligt när grabbarna är så pass stora att de får mer kontakt med varandra!

På kvällen var det fotbollspremiär för mio. Derby mellan Ljusdal och Färila. Han höll sig vaken hela tiden och tittade på alt med stora öhon. Tyvärr så blev det förlust...


Igår var det en riktig sovdag för Mio. På eftermiddagen passade jag på att uträtta lite ärenden medan han sov i vagnen och sen kom Mios mormor, morfar och moster hit och käkade thai-mat. Trevligt och gott!

Idag tar vi det lugnt här hemma, det stormar på bra ute! På eftermiddagen ska vi på skolan på temaavslutning. Tänk, på onsdag är det skolavslutning...halva föräldraledigheten har gått, hjälp!!!


I helgen hoppas vi på mycket mys och sol! Morgondagen bjuder på grillning hos gammelfarmor Astrid och kalas för Mio som fyller fem månader!! Han har beslutat sig för att fira med en tesked potatispuré :-) Nu är det dags att få första smakisen.

På söndag firar vi nationaldagen och vår förlovningsdag :-)

Dagens sötnöt :-)

Idag har inte varit någon toppendag för lilleman, är väl kanske tänderna som trilskas :-) Har jag berättat det förresten? Att två små tänder kikat upp i överkäken? Minns inte!

Lyckades i alla fall fånga en för stunden glad kille på kort! :-) Nu på eftermiddagen har vi varit på föräldragrupp. Trevligt trevligt. alltid kul att träffa lite bebisar i pyrets ålder och snickesnacka lite med föräldrarna. Mio träffade sig tjej, Karin, igen. Hon är nästan lika stor som Mio! Det är ingen liten bebbe jag har numera, rund och go med världens gosigaste lår! Imorgon är det dags för läkarbesök för mio men han får vänta lite med sprutorna eftersom han fick de andra två  lite senare än tre månaders ålder.
BustrollMio försöker äta upp filten

RSS 2.0