Kalas

Mio hade födelsedagskalas för släkt och vänner på trettondagen. Som tur var så hade jag bakat och förberett kalaset innan Bonnies födelse så det hela gick jättebra. Mios snälla moster fixade tårtorna. Mio busade järnet med kompisarna och hade riktigt roligt! :-) Tyvärr så hann jag nästan inte med att knäppa kort (jag hoppas att Mios morfar skickar några till mig! ;-)Tårtpremiär! Mums var ordet! :-)Mio bildade orkester med stekpannorna som cymbaler... inte många leksaker låg på sin ordinarie plats när kalaset var slut... Det syntes att de hade roligt med andra ord :-)Bonnie tog det hela med ro och låg mest i mormors famnHon hade gott sällskap av Aron som är en vecka (och därmed ett år...) äldre :-)Världens bästa Mio!


Första dagarna

Mio kom hem från mormor och morfar dagen efter Bonnies födelsedag och var naturligtvis väldigt nyfiken på lillasyster :-) Han pussade på henne och ville hålla henne.

(Försök bortse från den trötta mamman i morgonrock... :-)

Dagen efter firade vi världens bästa storebror Mio som fyllde 2 år! Pyret fick naturligtvis paket när han vaknade och sen myste vi sängen med lillasyster och tittade på Pippi långstrump (som var en av de saker han fick).


En mysig dag som firades i lugn takt här hemma :-) Dagen efter väntade kalas så vi passade på att bara mysa och ta det lugnt tillsammans.

Vi tar det från början...

Eftersom jag skriver den här bloggen för att Mio och Bonnie ska få sin första tid lite dokumenterad  så är det bäst att vi tar det från början.

Bonnie Astrid Mårtensson såg dagens ljus den 3/1 efter en snabb förlossning. Storebror Mio vaknade till kl 01 på natten och ropade på oss (vilket inte hade hänt på länge). Palle gick in till honom så han lugnade sig och somnade om. Jag passade på att gå på toaletten när jag ändå var vaken. När jag lagt mig i sängen igen så tyckte jag mig känna lite i magen. Palle somnade om direkt. Värkarna blev regelbundna från början och ganska täta. Jag väckte dock inte Palle utan låg och klockade värkar och spelade wordfeud på mobilen :-)

Runt 03 så ville jag dock ha sällskap av Palle så jag väckte honom. Han förstod nog inte hur nära det var, eftersom jag var så lugn, men när han hörde hur täta värkarna var så började han att tjata på mig om att det att det var dags att ringa in mina föräldrar och fara på bb. Jag tyckte att värkarna var uthärdliga så jag var svårövertalad (trots att barnmorskan varit på mig om att jag MÅSTE åka tidigt den här gången).Jag får nog tacka den hemska mensvärken som jag haft i alla år för detta... det är samma typ av smärta inledningsvis. Tillslut gav jag dock med mig och vi for runt 04. Bilfärden var lite tuff och jag tyckte själv att jag var lite vek som inte kunde hantera smärtan lika bra den här gången.

När vi kom fram till bb så tyckte jag ändå att jag kunde gå från parkeringen..vilket jag nog inte borde ha gjort. När jag klev ur bilen så blev värkarna välsigt intensiva och kom hela tiden. Det var svårt att gå och jag fick ta en paus alldeles utanför avdelningen då jag inte kunde gå. Det började trycka på ordentligt. Som tur var så trodde personalen på mig när jag sa att det tryckte på och jag ville krysta så jag fick en säng direkt. Klockan var då 05.00. Sen blev det bråttom. Jag fick hjälp av med kläderna, la mig på sängen och blev undersökt. Jag var helt öppen och fick grönt ljus för att krysta när jag ville. 05.22 så föddes så vår prinsessa!  Det hela tog alltså 22 minuter! Jag förstod ingenting och Palle var nog också lite smått förvånad haha.

Jag var inställd på några timmars kämpande men var oerhört tacksam för att det gick så fort och bra! Jag var också väldigt förvånad över att det var en flicka som barnmorskan la på min mage, vilken överraskning! Hon var sååå liten och pluttig och började direkt leta efter bröstet. Inom några minuter så ammade hon! Hon vägde 3148 g och var 49 cm lång.
Vilken lycka! Vi valde att fara hem samma  dag med vår lilla skatt.

SMS-inlägg

img_6913 (MMS)


Här är mitt liv

Namn: Mio-moj
Ålder: 2 år
Det här gillar jag just nu: Jag är en glad prick som gillar att busa och springa omkring. Det är jätteroligt att leka "gömmas" (kurragömma) och "tagen". Speciellt med morfar. Jag tycker också mycket om att läsa böcker, titta på film (helst Molly mus eller Pippi), leka i mitt kök och bygga med klossar. När jag är ute så åker jag gärna kälke, fort ska det gå! Jag diggar min lillasyster Bonnie och vill gärna  pussa henne och vara med och byta blöjor på henne. Tänk att hon inte har några tänder och bara kan äta mjölk från mammas tutte, konstigt! : )

Jag trivs jättebra på min förskola och älskar att busa med de äldre barnen.

Det här är jag mindre förtjust i: Jag är inte så förtjust i när folk försöker bestämma över mig. Jag kan själv och vill gärna ha det på mitt sätt! Tvätta håret är väl inte heller någon höjdare precis...

Favoritfraser just nu: "
Glömde en sak" "Ingen aning"  Jag pratar mest hela tiden och lär mig nya ord varje dag.
Favoritkompisar: Helt klart mina kusiner Thea och Dennis, vi har så roligt tillsammans!


Snart så...

tänker jag ta upp bloggandet igen.. Tiden räcker liksom inte riktigt till men det kommer!   Här är några bilder så länge på världens bästa barn. Man kan inte låta bli att känna sig lyckligt lottad : )

RSS 2.0