Söndag

Snöandet fortsätter och vi håller oss hemma. Vi har dock varit ute på en ordentlig promenad så Mio fick sova lite. Han vaknade förresten efter en halvtimme igår morse (se föregående inlägg..) Men alltid något! Igår var vi på kalas hos Palles mamma som fyllt år. Mio hade ont i magen och var lite övertrött så jag gick mest omkring och vaggade honon. Inatt har han sovit bra! Så himla skönt! Första svängen sov han hela fem timmar! Det får gärna bli en vana :-) Imorse fick jag dessutom lite sovmorgon då Palle gick upp med Mio. De hade haft det jättemysigt :-) I fredags knäppte vi flera fina kort på Lyckovägen. Pappa, du får gärna maila dem till mig så jag kan lägga ut dem här! I övrigt har vi en mysig söndag då vi pysslar på här hemma. Härligt med helg!

Morgonstund har guld i mun..

Tystnad..total tystnad.. lillkillen somnade om efter frukosten och jag lyckades lägga honom (vilket inte händer ofta) och nu sitter jag på helspänn och lyssnar efter ljud som tyder på att han tänker vakna.. :-) Hoppas han får sova lite. Har varit oroligt sedan 4 i natt. Då ringde min telefon och väckte honom. Det är elever från Sri Lanka som ringer och vill prata..de förstår inte tidsskkillnaden och ger sig aldrig. De bara fortsätter ringa. Jag satte på ljudlöst men för lillkillen var rytmen störd. Magen satte igång och han har pruttat, rapat, kräkts, sovit och bajsat om vartannat.. inte lätt att vara liten! Palle sover också fortfarande och jag ska försöka hinna njuta av en kopp te. Det är tusen saker jag borde göra men ibland måste man bara njuta av tystnaden och unna sig 5 minuter :-)

Fortsatt hemmamys

Här har det varit hemmamys för hela slanten. Svårt att gå ut när det är 30 grader kallt..fy! Idag var det första gången på en vecka som vi vågade oss ut på en promenad. Var "bara" 15 grader! Skönt var det i alla fall att få lite luft. Pyret blev så förvånad att han glömde bort att sova och bara låg och tittade..utan att gråta! Har inte hänt förut! :-) Vi var på Finess och köpte bakelse till pappa Palle. Han har nämligen fått jobb idag! From måndag börjar han på Delins. Provanställning i 6 månader först och främst men det är en tillsvidaretjänst. Så himla bra!! Vi har firat med god mat och fika. Mamma och pappa har varit här och fikat med oss.  Nu måste jag skynda mig och sova..klockan är bara nio men Pyret sover och då gäller det att passa på! ;-)



En glad grabb :-) Mamma smälter!



Lillkisen är visst lite rädd för fotografen... Taget hos mor och far förra helgen



Alltid redo !!

Sötis :-)


Burr

Idag håller vi oss inne.. vilket vi, när jag tänker efter, gjort sedan i lördags... Dumma snöstorm och kyla. Lillkillen behöver åka vagn och sova och få lite frisk luft och jag behöver röra mig och få frisk luft! Vår tack! Hade tänkt ta oss en shoppingtur till Hudik imorgon när Palle är ledig men kylan sätter stopp för det. Blir hemmamys istället! Inte så dumt det heller :-) 

Fredagsmys

Idag har jag och Mio bara varit hemma. Mios farmor var hit en sväng och kramades lite med Mio :-) Det är skönt med fredag även fast jag är hemma alla veckans dagar nu! Synd att det ska bli så dåligt väder bara, jag vill ju ut och gå! Blir innemys istället, inte så dumt det heller! I morgon är Palle också ledig men på söndag ska han jobba på OK. Här kommer ett par fina kort från veckan:



Mio diggar sin "nya" mobil!



Ibland blir man bara så trött på morsan...

Mjölkbar och säng i ett :-)

Idag har jag känt mig som en kombinerad mjölkbar och säng :-) . Lillkillen vill helst bara vara i min famn och har vägrat sova något själv under hela dagen. Är väl kanske nån tillväxtperiod eller nått. Lättväckt är han alltid men idag har han slagit upp sina stora blå på direkten vid flytt. Blir intressant inför natten. Har inte varit mycket sömn på sistone eftersom han är så gasig och vill äta ofta. Jag äter mjölkfritt fortfarande men det verkar inte hjälpa. Ska prova pumpa ur lite innan amning nu utifall han sväljer mycket luft när det rinner fort. Läkarbesöket i tisdags gick bara bra. Tillväxtkurvan går spikrakt uppåt så mat får han!

Nilla var hit med en sängmobil efter Victor idag och den var mycket uppskattad! Där snackar vi stora blå, han var helt fascinerad! :-)

De senaste dagarna har vi haft två bebbebesök. I förrgår var Emma här med lille Erik. Mio och Erik ägnade sig åt att fisa ikapp och sova lite :-) Igår var Sara och Annie här. Då Mio vägrade sova middag någon annanstans än i min famn igår också (och äntligen hade somnat) så fick Sara fixa fika åt oss! Vilken fin värdinna man är ;-)  Nu väntar vi på att Jessica och Tobias i Uppsala ska få sin efterlängtade bebbe, så härligt med alla bebisar! Må gott!

Måndag

Tänk så skönt jag tycker att det är att vara hemma. Jag har ju alltid varit hemmakär och gillat att pyssla på hemma, tur det! Jag saknar mina barn på jobbet men gillar verkligen den här nya tillvaron :-)

Idag har vi haft besök av moster Nilla och vi har varit ute på en promenad i finvädret. Verkligen härligt med all snö och sol! Palle jobbar hela veckan så i morgon ska Nilla följa oss till farbror doktorn. Det är dags för Mios rutinkontroll på BVC.

Ikväll ska vi fixa lite god mat. vi hade tagit upp kött och förberett för en god alla hjärtans middag men när vi kom upp igår morse hade kylskåpet pajat..det var bara att slänga alltihop! Surt! Vi tar igen det idag :-) gårdagen tillbringade vi i Färila. Vi träffade Mios tremänning Ebba och hennes mamma Lina. Vi var även hem till Emil och Jenny och fikade. Mio sov ute i vagnen i fyra timmar, så skönt för honom! Jag önskar att han kunde sova ute här hemma också men det går ju inte tyvärr. Hus tack!



Tänk så liten han var.. sex veckor sedan.. Inte roligt att klä på sig overall för första gången :-)

Tjejfest m.m

Igår var jag och Mio på tjejfest hos Lena :-) Vi förvandlade dock festen till en liten skrikfest.. Mio hade ont i magen och var övertrött tyvärr :-( Det var roligt att träffa tjejerna i alla fall, den korta stund jag hann prata med dem mellan amningar och vaggande turer i huset! Kunde inte äta något av alla smaskigheter som dukades upp eftersom jag inte äter mjölkprotein. Vi har inte märkt dirkt någon förbättring än förutom att han har sovit lite bättre de senaste nätterna. Jag vet inte riktigt hur fort man kan vänta sig resultat heller men jag fortsätter med "dieten". Skulle leva på bark och bröd bara jag visste att det hjälpte min lilla skatt!

Det har verkligen varit fina dagar nu och vi har tagit långa promenader med vagnen. Mysigt att ha Palle hemma :-) Ikväll blir det mys här hemma (och förhoppningsvis ingen skrikfest...)
Här kommer lite kort från de senaste dagarna:



Nämen!



Vem sa att det är tråkigt att gymma? :-)



Man kan ju inte alltid vara glad på kort...

Dags för bvc igen

Idag var det dags för besök på bvc igen. Det var två trötta föräldrar som tog sig dit, blev inte så mycket sömn i natt. Lillkillen är fortfarande orolig och har ont i magen. Han går upp jättebra i vikt i alla fall, skönt! Nu ska jag prova att utesluta all mjökprotein ur min mat så får se se om det kan vara detta som är boven.

Träffade Eva-Lena på bvc och hon berättade att lilla Vera hade varit likadan. Det är först nu som hon är mer tillfreds. Många säger ju att magen brukar stabilisera sig mer vid tre månaders ålder. Tarmarna är inte riktigt utvecklade och därför får många känslig mage. Jag hoppas så att det vänder innan dess! Nu måste jag ta och läsa på om mjölkprotein på nätet så jag inte äter fel. Har förstått att det är mjölkprotein i det mesta.

Hade tänkt ladda upp lite kort men kameran är i sovrummet där Palle sussar. Han känner sig inte riktigt kry och var väldigt blek. Hoppas att det bara är sömnbristen som tar ut sin rätt så det inte är någon förkylning på g.
Jag återkommer med foton!

Ont!

Har inte hunnit uppdatera i helgen eftersom pyret inte mår så bra. Det är magen som spökar och idag har han haft ont och varit ledsen hela dagen. Usch och fy. Man känner sig hjälplös. Hoppas att han åtminstone kan sova några timmar under natten, stackarn.  Återkommer i morgon.

1 månad!

Idag är det en månad sen Mio föddes! En hel månad! Fantastiskt vad fort det går.

Mio mår fortfarande inte toppen. Gasig och ont i magen vilket gör att han gråter och gnyr. Så synd om honom! Man känner sig verkligen hjälplös. Körde lite magmassage nyss och det gav lite lindring för stunden tror jag. Nu sover han i pappas famn. Vi håller tummarna för att natten blir bättre.

Idag har vi varit i Stråsjö hos gammelfarmor och hälsat på. Vi har även varit en sväng hos mormor och morfar i Färila och käkat mat. Palle har inte jobbat idag så då passade vi på och gjorde några besök.




Mio gillar sin babysitter. Bollen som dinglar ovanför honom är extra fascinerande! :-)


Besök på Bvc

Idag tog vi en extra tur till BVc med lillkillen. Vi hade inte fått någon tid för vägning den här veckan men vi fick en när jag ringde och frågade om Mios magproblem. Tyvärr så har han inte blivit bättre. Jag har hållt mig undan från mjölkprodukter  några dagar men det har inte hjälpt tyvärr. Han är gasig och orolig mest hela tiden stackarn. Blir inte mycket sömn för någon av oss just nu. Nu ska vi prova andra magdroppar samt te! jepp, lillkillen  ska börja dricka te :-) Några matskedar fänkålste innan varje amning efter tips från bvc.  Han hade gått upp bra så mat får han i sig i alla fall.

Just nu ligger han i babysittern och tittar med stora ögon på bollen som dinglar ovanför honom :-) Snart är det dags för en promenad, äntligen varmare väder!


Mio 4 veckor!

Idag firar vi Mio 4 veckor! Hjälp vad tiden går fort! Det händer verkligen mycket på 4 veckor! Det märks inte minst när man kollar på gamla kort. Att bebisar kan växa så fort, hela utseendet förändras verkligen och man får så mycket mer kontakt nu! Han håller ögonkontakt med oss och slänger iväg ett leende då och då. Han har dessutom bliit jättestark i nacken och slänger iväg med huvudet när man minst anar det.

Vi har firat med lite extra god mat idag (Mio föredrog dock mjöklbaren idag också :-) ) och nu sover bägge pojkarna här i soffan bredvid mig. Mio ligger så fint på pappas mage :-)

Dagen har dock inte varit på topp för lillkillen. Magen är inte alls bra och han har svårt att få ro, stackarn. Han vill helst vara nära och bli vyschad.  Slutar med dropparna nu, han har snarare blivit sämre än bättre. Hoppas så att han får sova lite bättre i natt.

Imorgon ska det äntligen bli lite varmare så då hoppas jag på en riktig långpromenad. Vi behöver frisk luft!



4 veckor :-)

RSS 2.0