Tystnad..

Sitter här i soffan och det är alldeles tyst..pyret sover för natten och Palle har åkt till Henke för att kolla på fotboll :-)
Det ska bli härligt med påsk! Planen är att bara mysa och umgås hela helgen. På söndag ska vi på lille Eriks dop. Jag hoppas verkligen att det blir fint väder nu!

Hade en mycket intressant diskussion med Pyret imorse.. Han satt lutad mot mina lår i sängen och pratade som bara den. Vi utbytte många intressanta funderingar och avslutade med liptävling... underbart att vara mamma! Det går verkligen fort! Tyckte det var nyss han knappt öppnade ögonen och nu tittar han intresserat omkring sig och "pratar" på..

Glad påsk!



Lurifaxen

Inskrivning :-)

Idaf har vi varit på skolan och hälsat på. Barnen hade redan slutat men jag tänkte att mina kollegor skulle få snusa lite på honom :-) Han vandrade från famn till famn och verkade trivas med det! Jag passade även på att ställa honom i kön till Tallbacken. Jag vet inte om han kommer att gå där, i och med att vi inte kommer att bo i Ljusdal, men samtidigt så vet jag ju att det är den bästa skolan rent pedagogiskt ;-) Jaja, det visar sig om sisådär 6 år hur det blir med det där...

I morgon bär det iväg till Hudiksvalls sjukhus där Mio ska operera bort den extra lilla hudfliken som han har vid ena örat. Hoppas så att det kommer att gå bra! Jag antar att de bara lokalbedövar och att det är snabbt gjort..men ändå! Lilla pyret!


fortsatt ledsen kille..

dumma dumma mage.. han är snarare sämre igen.. stackars liten. Är så glad och sprallig när han är är nysoven och nymatad men det dröjer inte länge innan magen ställer till det och han får ont. Mycket gaser och mycket kräkningar varje dag nu..stackars!

Några fina kort på pyret :






Pyret har hittat tummen :-) Han har skorv i pannan så han nästan ser lite rödhårig ut nu  :-)

Dåligt med uppdatering..

Pyret har inte mått så bra de senaste dagarna så det har inte blivit någon uppdatering här. Dumma mage att spöka. Igår ville han bara sova i min famn hela dan. Inatt har han sovit bra, till och med tagit lite sovmorgon (!), men han blev trött snabbt igen. Det tar på krafterna att ha ont i magen. Hoppas så att han ska vara piggare idag men det verkar dock inte så än så länge.

Vi har en del ärenden att uträtta men regnet öser ner, lite ovant! Bakade en kaka nyss och var stolt över mig själv som var så effektiv, gjorde en massa saker samtidigt. Den kakan står här på bordet nu med en viss bränd yta. Amningshjärnan råkade skruva på 225 grader istället för 200..gahh!!!

Hoppas på att hinna knäppa lite kort på lillen idag :-)

Föräldragrupp

Vi är nyss hemkomna från bvc och föräldragruppen. Trevligt att träffa andra föräldrar men tyvärr så har vi hamnat lite fel åldermässigt. Sett till Mios ålder alltså :-) De andra bebbarna är födda mycket tidigare så vi hängde inte riktigt med i snacket där.. Jag skafråga om vi kan få byta tll Emmas föräldragrupp istället. Det är ju där vi också borde vara med eftersom det bara skiljer en vecka mellan dem. Mötet gick bra i alla fall, Mio sov mest hela tiden. Han somnade just när vi var tvungen att åka ( fick väcka honom för att byta blöja och klä på honom) så han var lite övertrött när vi kom dit. När barnmorskan sa att papporna skulle börja att ta hand om barnen medan mammorna fikade så blev jag lite nervös för Palles skull. En övertrött bebbe och inga tuttar att ta till ;-) De gick en trappa upp och var borta i en timme! Som tur var så hade det gått bra. Han hade gråtit lite i början men sedan vaggats till sömn. När det var min tur att ta över så sov han resten av tiden!

Vi vägde Mio innan mötet och han fortsätter att växa på bara bra vår storkille! Han är 11 veckor idag oj oj oj..

Pyret rullade just från mage till rygg!

Duktig kille. Han gillar inte magläge så då är det ju bra att han hittat ett sätt att slippa ;-)

Fredag igen!

Tiden springer iväg! Mysigt med helg i alla fall :-) Helgen inleddes med ett besök av fam Mårtensson a la Johan och Jenny + barn. Trevligt trevligt. Nu väntar soffan och mystrollet Mio på mig. Trevlig helg!


Intet nytt under solen (vilken sol förresten..grådiset!)

Idag har vi inte gjort något speciellt, bara varit hemma och myst på. Pyret har ont i magen idag, stackarn. Han fick ett paket från goboken idag och det var uppskattat! En av sakerna var en skallra i form av en mjukiskatt som vi lekt mycket med. Är nog dags att köpa lite leksaker, han börjar bli stor! När Palle kom hem så tog han med pyret på en promenad runt sjön och jag stekte köttbullar. Nu har Pyret precis gjort sig i ordning för natten i sin fina pyjamas :-)




Hundar som fötter...



och på undersidan så står det awake - asleep :-)


Här gymmas det för fullt :-)




6 timmar!!!

Inatt sov pyret sex timmar isträck, tjoho!!! Nu bär det snart iväg till Hudik. Trevlig helg!

Trevlig helg!

Nu blir det fredagsmys. Grekisk köttfärslimpa och rostade rotfrukter :-) Palle kom just hem och Pyret sover i hans famn. Idag har vi varit på bvc igen och vägt och mätt. Mio växer på, tänk att han snart är 10 veckor! Vad gjorde vi egentligen innan han fanns? Kan för mitt liv inte förstå det! Vår skatt :-)

I morgon bär det iväg till Hudik för lite shopping och sedan blir det , om jag får bestämma, melodifestivalen.

Igår lekte jag och pyret med photobooth på datorn. Mio var måtligt intresserad (som ni ser) och höll på att somna...


Tjoho!

Idag  har herr Mio tagit napp upprepade gånger!! Det, mina damer och herrar, är värt att fira!!! :-)

Idag har vi varit en sväng till familjecentrum igen. Denna gång var det dock dags för mig att genomgå besiktning hos barnmorskan. Emma och Erik följde med eftersom det var tänkt att Emma skulle passa Mio under besöket (då han och Erik förhoppningsvis skulle sova i vagnen ) Det klaffade inte riktigt.. Mio var vaken hela promenaden till Familjecentrum så jag tog in honom när vi kom fram. Erik sov men Emma tog in honom i vagnen. Väl inne så vaknade Erik och kinkade medan Mio tom log när jag klädde av honom och sedan satt han nöjd i en babysitter :-) Där ser man :-) Han fick följa med mig in till barnmorskan medan Emma fick ta och trösta Erik...  Det gick hur bra som helst så med facit i hand så hade vi klarat oss själva :-)Efter besöket så tog vi en tur runt sjön i det varma vårvädret.




En dag i solen!

Vilken härlig dag det var igår med all sol! Underbart! Vi var ute och bara njöt! Dagen inleddes med en tur till bytardagen i Färila. Precis när vi skulle åka till Hudik vid så fick vi nys om bytardagen som vi väntat på. Det har inte varit några annonser utan det sprids ryktesvägen tydligen. Vi fick snabbt ändra våra planer och åka mot Färila.
Vi kom lite sent men hann ändå med att hitta några fynd till Pyret. Bland annat en rutig skjorta, så söt! Det är verkligen toppen med bytardagar. Så mycket som knappt är använt! Det får bli Hudik nästa helg istället. Sen blev det en härlig promenad i Färila :-) När vi kom till mamma och pappa  så satte vi oss i en snösoffa och fikade, mys! Palle drog vidare på pulkåkning och fest med jobbet efter promenaden medan jag och pyret så småningom tog oss hem till Ljusdal igen. Planen var att se melodifestivalen men eftersom pyret somnade klockan åtta så styrde jag också kosan mot sängen. Det gäller att passa på! Han sov fem timmar på raken, så skönt! Sedan blev det lite si och så  efter det men jag är glad över mina 4.5 timmar i sträck :-) Nu har Palle kommit hem igen efter att ha sovit en hel natts sömn hos mina föräldrar efter festen. Han njöt nog massor av det kan jag lova :-) Det är honom väl unt.



Vissa försöker köra med den coola mörka stilen...



medan andra inte gör något för att försöka dölja sin barnsliga sida... :-)


Mio 2 månader!!!

Idag är lillkillen 2 månader! Tänk vad tiden går! Vi firar med fredagsmys hemma. Idag har vi varit ute i det underbara vädret i två timmar och promenerat. Dagen till ära hade vi sällskap av Mios mormor. Vi har tagit flera långpromenader med Emma och Erik också den här veckan. Så skönt att äntligen kunna vara ute! Man tänker knappt på att man går när man har trevligt sällskap. Så perfekt att Emma också är mammaledig. Vilken tajming att en av ens bästa vänner får barn bara en vecka tidigare! :-) På magfronten intet nytt tyvärr.. vi får bara hoppas att det blir bättre med tiden! Många säger att det blir bättre när de är tre månader..själv så hoppas jag verkligen på att han blir bättre tidigare än så, stackarn.

Imorgon så ska vi ge oss på en tur till Hudik.. kan bli intressant med ett litet pyre med sig :-) Inte övertygad om att han gillar shopping men han behöver lite nya kläder. Blir en kortis bara för Palle ska på firmafest. Först ska dom åka pulka och sedan käka mat och dricka saft... Pyret och jag håller oss till soffan och melodifestivalen :-)

Trevlig helg!  Här kommer lite nya kort på jubilaren:



Palle provade selen för första gången igår och Pyret somnade direkt :) Selen har varit för stor för mig, går inte att dra åt banden mer, men nu när pyret vuxit så passar den.  Jag provade den idag och han somnade direkt..för att snart vakna igen och vara tuttsugen! Han tuttade på halsen/bröstet som bara den, gissar att jag luktade så mycket mjölk att han inte kunde låta bli :-) Ska absolut fortsätta att prova selen lite varje dag.



Mio lipar åt mamma som vill knäppa kort på två månaders-dagen. Iklädd dreggellapp som Jenny sytt (används dock som kräklapp...)







Mio spärrar upp sina stora blå när han får syn på mamma..

Pyret



Den bekymrade blicken fick sin förklaring några sekunder efter att kortet togs..då det brakade till ordentligt i blöjan :-)




Lycka är...

en nybadad bebis som ligger och snuttar och halvsover i ens famn :-)

RSS 2.0