Jolines dop

Första advent var det dags för Jolines dop i Färila kyrka. Mysigt med adventsdop!
Mio gillade att vara i kyrkan och sjöng med för fullt :-) Han är fortfarande snorig men piggare än förut. Jag gissar att han tyckte att det var väldigt kul att komma iväg och träffa lite folk efter alla dagar här hemma. Nu är det kylan som håller oss hemma. Usch och fy! Det är dock vackert att titta ut på! :-)Klart man måste stå i kyrkbänken!!! Sitta är för kleenisar!!Jolines stolta storebrorsor och Mio :-)Sötast i stan!!!!

Jag får återkomma med bilder på söta Joline när jag fått dem!Sjukstuga, sjukstuga...

Den lille krabaten är fortfarande krasslig. Nu är det tredje  veckan vi bara skrotar på här hemma så det är inte konstigt alls om lilleman börjar få tråkigt : (

Först så var han förkyld, sen fick han diarré och nu är han förkyld och febrig igen. Vi hann en sväng  till kyris förra veckan och så var det klippt igen.  Antar att det är den tiden på året... suck. Inte roligt alls!

Tro dock inte att förkylningen gör mig lugn och stilla, hälsar Mio! Här ska lekas! Gå, gå, gå... Mio har doch tagit ett steg tillbaka (hehe) och vill helst inte släppa mamma alls. Om man släpper så tvärvänder han ofta och  slänger sig kring halsen. Han är väl inte redo att släppa mammsen än. Mycket tryggare och roligare att ha någon med sig hela tiden :-) Vi har fullt upp alltså!
Nu när han är sjuk är han mammigare än någonsin, den lilla parveln. Många kramar poch pussar blir det... och små bett! När han blir riktigt glad så passar han gärna på och småbiter lite ;-) Tänderna kliar!!

Nu håller vi tummarna för att han blir frisk snarast. Just nu har vi inte många fasta rutiner kvar som det känns som. Han har nästan inte ätit någon mat på tre veckor (mest bara gröt, välling och mctutt), vaknar flera gånger på natten, äter på natten igen (eftersom han inte äter så mycket på dagen) och sover varierande tider på dagen. Han somnar dock ungefär samma tid på kvällen än. Jag tror och hoppas att vi hittar tillbaka till rutinerna bara han blir frisk och kry igen. Om 1.5 månader är det dags för Palle att ta över och hitta rutiner som passar dom... blir nog en omställning det med! :-)
En sommarbris i vintertid :-)Mio och Ebba i somras

Statusrapport

Fortsatt dålig uppdatering som i mångt och mycket beror på brist på nytagna bilder. Skärpning!! Dagarna bara försvinner. Min käre far skickade dock över denna bild på en förvånad Mio med rufsigt hår efter en skön sovning i vagnen :-)Namn: Mio, Pyret, lill-Steve, Älsklingen, skatten, pruttis.... listan kan göras lååång!!
Ålder: 10 månader och 11 dagar
Bor: I mitt nya på Hammarn  där även mamma och pappa camperar än så länge i väntan på sitt sovrum. Jag överväger dock att flytta med dem ett tag sen eftersom mitt rum ska renoveras.

Det här gillar jag just nu: Jag älskar att gå omkring och upptäcka saker. Jag kan gå ganska bra själv (tog bland annat och gick över hela köket från pappa till mamma häromdagen) men jag är lite rädd för att släppa fortfarande. Jag håller gärna mamma i fingret :-) Jag får lätt lite bråttom och då blir det lite smällar, det är tufft att vara liten ska ni veta! Mamma säger att det är tufft att vara mamma också när jag stapplar på. Hon påstår att hon blir gråhårig i förtid!

Jag gillar att göra höga ljud och prova nya läten. Detta uppskattas inte av min kompis Eric som ofta börjar gråta när vi leker. Jag som är sååå snäll!! Jag är särskilt intresserad av lampor och klockor. Jag upphör aldrig att förvånas över hur fina lampor vi har här hemma! :-) Jag tycker om att prata på och diskutera. Än så länge förstår inte mamma och pappa allt jag säger men de verkar fatta när jag säger mamma, pappa, lampa (pa), "titta där!, namnam, ajaj och mumme (som mormor kallas).

Jag gillar att bestämma och har en vilja av stål. Mormor påstår att jag är lika envis som min mor :-)

Bada är också roligt, jag gillar mitt nya badkar skarpt! Jag tycker om att träffa nya människor och hälsa på hos andra.

Jag gillar att kramas och pussas och busa med mina nära och kära - när jag tänker efter så är nog det det bästa av allt!

Jag gillar inte: Mitt skötbord längre (bara ibland när jag är pigg och glad), det är för beeeebisar ju! Dessutom kan man dö av ryggläge för länge har jag hört! Borsta tänderna är inte heller superkul, tur att tandkrämen är så god! Klä på sig en massa vinterkläder är inte heller så där överdrivet roligt... Den som tycker det måste vara galen!

Dagens visdomsord: Akta dig för att pussas med äldre tjejer - de kan bitas! Jag blev så glad när en tjej som är några månader äldre än mig ville pussas idag på kyrkis. Döm om min förvåning när hon helt plötsligt bet mig i läppen!!! Det var tur att mamma fanns där och räddade mig. Det gjorde ju ooont!!Veckans badpojke

Så var det måndag igen! Jag vet att det är en klyscha men fy vad tiden går fort nu!!!! Det stundar mot jul.. Jag är ju en julälskare av rang men i år är det lite dubbelt eftersom jul även innebär att mammaledigheten är slut. Förstår inte hur jag ska klara mig utan mitt troll på dagarna. Tur att man har ett så bra jobb! Måste vara fruktansvärt att gå tillbaka från mammaledighet till ett jobb man misstrivs med! Det ska  bli roligt att träffa alla förstås! Jag tror att Mio och Palle kommer att få det kanon här hemma :-)

I helgen har vi ägnat oss åt renovering med diverse målning. I fredags hade vi klanen Persson på middag, mycket trevligt!

Mio har även invigt vårt nya badkar tillsammans med pappa:
RSS 2.0