Statusuppdatering

Datum: 22 December

Namn
: Mio Mårtensson

Ålder
: ca 11 1/2 månad

Det här gillar jag just nu: Att gå!!! Det är så roligt!!! Kan inte förstå att jag inte släppte mammas finger för länge sen, det är ju såå kul att slippa vänta på den segisen : -) Jag gillar också att sitta i mammas knä på golvet och lyssna på böcker, det är roligt att bläddra! Jag sitter annars inte stilla så mycket, det är överskattat, utan jag vill hellre upptäcka nya saker. Jag älskar våra julstjärnor och vill gärna att de ska vara tända hela tiden. Mamma och pappa älskar när jag säger "Stjärna". Vet inte riktigt varför det är så roligt...

Det här är jag mindre förrtjust i för tillfället : Somna själv i min säng. Jag leker gärna att jag är en liten pyttebebis som man måste bära på och sjunga för. Mamma och pappa är dock inte så förtjusta i leken. De tycker att jag ska somna själv som vanligt. Jag får se hur jag gör ikväll.

Jag ogillar också att vänta. jag tycker att mamma ska hjälpa mig direkt när jag vill något, annars blir jag irriterad! Ibland förstår hon inte vad jag vill ha fast jag pekar och säger vad jag vill ha. Hon verkar faktiskt lite trög ibland, min kära mamma, men säg inte att jag sagt det!  ;-)

Dagens visdomsord: Säg "stjärna" med en tydlig läspning och tindra med ögonen så kan ni få mamma och pappa till vad ni vill . Då kan dom inte neka er något ;-)Klistrar in ett oretuscherat kort också med mammas knä som skymtar i bild :-)  GOD JUL!


God jul önskar Mio med familj!


Goda nyheter!

Pyret mår bättre! Febern har gett med sig och han är gladare igen :-) Fortfarande blek och glåmig men på bättringsvägen. Det syns att han gått ner i vikt (vägde 1 hg mindre nu än när han var tio månader : (  ) så nu hoppas vi på att han snart vill börja äta igen. Nu accepterar han åtminstone gröt och välling igen men han vill inte dricka så mycket. Idag hälsar vi på mormor och morfar för att få lite miljöombyte. Så skönt att det inte är kallt ute!

Letade bilder på deras dator och hittade dom här fina på plutten:Rider på mammas gamla gunghästUndra om det är morfar som skrämmer honom ;-)koncentrerad.. "hm... undra hur den här fungerar"Fortfarande sjuk : (

En liten snabb uppdatering för att tala om att liten fortfarande är dålig. Det har helt klart gått åt fel håll. Det är en vecka sedan han hade magsjuka och kräktes ett par gånger. Sedan var han halvkrasslig ett par dagar för att sedan bli helkrasslig under helgen. Han har haft feber hela tiden och den blir snabbt hög när alvedonen går ur kroppen. Mat är inte att tänka på och vatten är inte heller så populärt. Som tur är så accepterar han lite välling åtminstone så han får i sig lite vätska. Vi var till doktorn igår men han hittade inget. Det var bara att vänta. Känns inte ok när han är så dålig så jag antar att jag får ringa igen imorgon. Doktorn lovade att ringa imorgon men vågar nog inte lita på det.

Familjen skrutt : (

Rapport från sjukstugan: läget bedrövligt. Ligger i soffan och orkar inte röra mig och mår illa. Pyret sover äntligen en stund. Själv kan jag inte sova.

Status pyret : febrig, ovillig att äta, kan inte vara stilla fast han är så trött : (

Status mamman: tröööttt. svag, ovillig att äta, illamående

Status pappan: levande vålnad, febrig, ovillig att äta, däckad

Summering: Vi mår skrutt och drömmer om bättre tider

Sen i tisdags har vi haft kräkmaraton och löst av varandra. Pyret började tisdag morgon, sen tog jag vid på onsdag kväll för att sedan lämna över stafettpinnen till Palle på torsdag morgon. Mio kräktes som tur var bara två gånger medan jag kräktes typ non stop några timmar. Jag har inte haft magsjuka sen jag var liten och ville ha min MAMMA!!!! Fy så hemskt det var!! Palle har drabbats ännu hårdare, stackarn (kräkts mindre men haft hög feber), så han har fullt fokus på att orka existera medan Mio och jag kämpar på tillsammans. Vi ska unna oss något riktigt trevligt när det här är över!! Det viktigaste är ändå att Mio kryar på sig och återfår aptiten, jag tar gärna hans magsjuka också bara han blir frisk!

Over and out!


Sjuk igen :-(

Lillpyret är sjuk igen :-( Den här gången är den någon form av magsjuka. Han sov så fint fram till fyra imorse och sen hörde jag till och från att han hostade och hulkade, precis som han hade slem som han ville kräkas upp. Han somnade dock om hela tiden så jag hann aldrig ta upp honom. Sedan vaknade han inte förrän halv nio. Då verkade han pigg och vi gosade i min säng. Efter ett tag så så han lite bedrövad ut och när jag lyfte upp honom så bara hängde han över axeln och började hulka. Det kom inget men jag fick lov att lägga ner honom igen. Efter typ 5 minuter så tittade han upp och verkade pigg igen! Vi steg upp, Mio åt välling och jag åt frukost, och sen lekte vi en kort stund på golvet.

Sen kom vällingen upp igen i två omgångar. Hann bara byta kläder däremellan. Han kryade på sig igen och lekte en kort stund men sedan blev han trött och sov ett par timmar till. När han vaknade åt han gröt och fick behålla den som tur var. Han orkade dock inte vara vaken så länge och ville att jag skulle vara kvar i rummet när han skulle sova. Jag la mig i min säng och sjöng för honom och sövde även mig själv :-) Vi sov ett par timmar! Han åt gröt till mddag och fick behålla den med. Kvällsvällingen gick det sämre med, han hade förståeligt nog ingen aptit.  Tempade honom och konstaterade att han har feber. Stackars plutten, hoppas så att han mår bra igen i morgon (och att vi övriga klarar oss från magsjuka )!
Klistar in en bild som är tagen för någon vecka sedan hemma hos mormor och morfar :-)

RSS 2.0