Hemmasöndag

Idag har vi bara varit hemma. Skönt det med emellanåt! Fredagen och lördagen var det fullt upp så det behövdes nog. Jag längtar ut i friska luften dock, vi vlll ut och promenera! Dumma dumma kyla som aldrig vill ge med sig. 

Igår hade vi besök av Palles kusin Katarina m familj samt Palles faster Karin. Pyret fick så fina presenter, jag måste knäppa kort på dem och lägga ut. Tusen tack! Sedan for vi till Pyrets mormor och morfar i Färila och åt middag. Trevligt och gott!

Nu har vi precis badat pyret. Han gillar verkligen att bada sötnosen :-) Nu måste jag ta och mysa med mina pojkar, på återseende!



Palles kusinbarn Anna tar hand om Pyret :-)




Närbild från skötbordet ... kamerablixten smäller av när man minst anar det..

Kalas

Nu har vi haft kalas för Palle som fyller 33 år idag :-) Mio sov sig igenom hela kalaset. När gästerna gick efter några timmar så var det dags att vakna! Mio var dagen till ära iklädd nya fotbollskläder (som han fått av farbror Emil och Jenny) i blåvitt - Färilas färger.

Idag har Mio haft napp en stor del av dagen! tjoho! Han har ett stort snuttbehov så det är jättebra. Napparna vi provade igår föll inte i smaken men så kom jag jag på att vi fick en napp på ljusdalsposten när vi knäppte kort. Den passade pyret eftersom den hade en liten annan form på sugdelen. Däremot så var själva plastdelen på nappen jättestor så nappen tog upp halva ansiktet :-) Så söt! Snällaste moster for och köpte nya nappar i rätt modell sen, tack så mycket!
Moster har varit här en stor del av dagen och gjort oss sällskap. Jag fick till och med tid att duscha och slänga in en tvätt :-) Mio trivs ypperligt i mosters sällskap!

Nu ska vi förhoppningsvis ta och sova snart, härligt med lördag i morgon!



Mio gör reklam för Ljusdalsposten :-)



Födelsedagsbarnet och lilla Thea



Sötaste Thea :-)


En framtida FIF-lirare?


Innesittardag

Idag har vi inte varit utanför dörren. Vi hade en plan om att ta en promenad men övergav den. Inatt har det inte blivit mycket sömn pga magknip och snuttning så vi har varit extra trötta. Hoppas så att magen blir bättre snart. I morgon fyller Palle år så nu har jag precis bakat tårtor. Det blir lite öppet hus för närmsta familjen m lite fika. Tänk att det snart är helg igen, det går verkligen fort!

Det har varit så fullt upp med tröstning och amning så jag har inte hunnit knäppa några kort idag. Hittade dock en fin bild från bb på pyret och pappsen :-)


Se det snöar...

Oj vad mycket snö det har kommit.. jag och Mio var tyvärr tvungna att ge oss ut i värsta snöyran för ett besök på bvc. Hade jag vetat hur jobbigt det skulle bli så skulle jag nog ha tänkt mig för en extra gång ;-) Inga vägar var plogade och jag fick verkligen ta i för att få vagnen framåt. Var rejältr trött och svettig när jag kom fram.

Besöket gick dock bra. Mio kissade när han låg på vågen och lyckades till och med få kiss i håret. Fin prestation!
Lillkiken har växt massor, 4505 g och 54.5 cm nu! Det märks att han gillar att amma mest hela tiden :-) . Tyvärr så har han fortfarande magknip så nu ska vi prova magdroppar. Hoppas verkligen att de hjälper. Har även introducerat napp idag. Han tog den en kort stund i alla fall och vi ska fortätta att prova under kvällen!



Ajaj

Idag har dagen handlat mycket om magknip för Mio..stackars stackars. Det gör så ont i en. Mormor och morfar var på besök och då sov åtminstone Mio i mormors knä några timmar. Annars har det mest varit korta sovstunder som störts av gaserna i magen. Hoppas verkligen att det blir bättre snart.

I morgon ska vi förhoppningsvis på bvc och väga om vädret tillåter. Ska tydligen bli ett riktigt ordentligt snöväder och jag har ju räknat med att promenera dit.

Klistar in en bild från söndagens finbesök av Mattias, Sara och lilla Annie (som blev en stor tjej bredvid Mio!)


Hemmamys

Idag har jag och Mio bara varit hemma. Mio har varit vaken större delen av dagen, förstår inte hur han orkat det! Han vaknade vid åtta och har bara sovit pyttestunder i min famn tills nyligen då jag lyckades lägga över honom i babyliften. Nu sussar han gott! Kylan är tillbaka så vi har hållt oss inne. Så glad över att få vara hemma och njuta av lillprinsen :-)

Ikväll blir det badning och förhoppningsvis lite slappande framför tv:n. Skulle behöva sova en sväng också men det hinns sällan med :-)






Sköna söndag

Här är det en slapp hemmasöndag som gäller. Vi har försökt fota lillprinsen men konstaterat att detta inte är så lätt :-) Någon duktig fotograf som vill hjälpa till? Det är en konst att fota sådana här små liv och hinna trycka på knappen innan ögonblicket är förbi :-)

Nu väntar vi på att Sara, Mattias och lilla Annie ska komma och hälsa på. Vi ska ta en gemensam promenad och sen fika, mys!

Pyret har sovit bättre i natt i jämförelse med tidigare.. i mammas och pappas säng. Där sover man visst som skönast!






Tiden går!

Har blivit dåligt med uppdateringar de senaste två dagarna tyvärr! Dagarna går så fort :-) Pyret har dessutom varit extra mammig och vill helst sova i mammas famn istället för att ligga själv. Palle har jobbat i tre dagar nu men helt ensamma har vi inte varit. Moster har hälsat på en stund varje dag och igår var vi hos mormor och morfar på middag.
Tiden bara rinner iväg. Har blivit väldigt lite sömn på sistone, vi måste bli bättre på att försöka sova en stund på dagen när pyret sover. Skönt med helg så att vi kan turas om lite (även om det är jag som ammar :-) ) Imorse fick jag sova en liten stund extra när Palle och pyret steg upp och åt frukost, mycket uppskattat!

Idag har vi varit och hälsat på gammelmorfar Curt och förevigat besöket med kameran. Vi har också varit ute på promenad. Resten av dagen planerar vi att bara vara hemma och mysa. Härligt! Här kommer lite kort från de senaste dagarna:



Mio sover så sött på pappas bröst :-)



En slagen hjälte



Sötnos



Hos gammelmorfar Curt

Första dagen

Idag var det första dagen utan pappa här hemma. Lite ovant, speciellt för Palle! Dagen har gått bara bra och tiden har gått fort som vanligt. Moster kom på besök idag och hade med sig en superman-pyjamas till pyret! Hon kunde bara inte hålla sig från att köpa den :-) Vi passade på att ta en promenad tillsammans, skönt! Mio fick även ett paket på posten idag från snälla Angelica m familj i Uppsala. I paketet låg en söt liten mössa, så omtänksamt av henne!

Nu myser Palle för fullt med Mio och jag ska passa på och sälla mig till sällskapet :-)



Mio inspekterar farsan..



" Se så stor jag är!"


Två veckor!

Idag firar vi Mio två veckor! Ofattbart vad tiden gått fort! Imorgon är det dags för palle att bege sig till jobbet. Vemodigt.
Vi kommer att sakna honom här hemma. Hoppas så att migränen avlägsnat sig till imorgon.

Idag har dagen bara rullat på. Vi har promenerat, tvättat och myst. Mio har haft en riktig mamma-dag och har inte velat vara någon annanstans än i mammas famn. Hoppas han går med på att sova själv inatt åtminstone, vi får väl se :-)

Nu på kvällen har vi roat oss med att försöka få till ett fotavtryck av Mios lilla fot..inte helt lätt vill jag lova!



Första turen med vagnen häromdagen

Besök på BVC

Nu har vi varit på bvc med pyret. Allt såg bra ut! Han växer och frodas och följer sin kurva. Nu väger han mer än när han föddes, 4010 g för att vara exakt! Han har även växt 2,2 cm och är därmed 53,2 cm lång! Så skönt att få bekräftat att han går upp som han ska.

Dagen har gått som fort som alla dagar nu för tiden. Vi har dock hunnit med en promenad ute i snövädret, härligt! Ikväll blir det lugna puckar här hemma. Nu är det bara en dag kvar på palles föräldraledighet... känns tråkigt! Det har varit så mysigt att vara hemma alla tre att vi inte riktigt vill lämna den här bebisbubblan... Stackars Palle som inte får träffa Mio på hela dagarna, han får nog abstinens skulle jag tro!












Lilla julafton :-)

Idag har Mio fått många paket! Först var mammas mostrar och kusin vitamin här och hälsade på. Mio fick tre fina set med body och byxa, en fin kofta och två leksaksbilar :-) Lite senare kom farbror Emil och faster Jenny på besök och hade med sig kläder till Mio. Vilken tur han har, tusen tack allihopa!

Natten som var så ville Mio inte sova särskilt mycket. Han sov ju hela eftermiddagen och kvällen igår så det var ju inte så konstigt... Dagen idag har också mest handlat om sovande för Mios del så jag misstänker att vi blir vakna en hel del i natt också. Vi har åtminstone sovit två timmar nu ikväll, vilket var jätteskönt! Mamma och pappa måste lära sig att sova på dagen :-)

Efter tuppluren så har vi ägnat oss åt badning. Mio gillar, i motsats till många bebbar, att bada. Det tråkiga är att komma upp ur badet.. bilderna talar för sig själv!

imorgon väntar ett besök på bvc, ska bli intressant att se om han ökat bra även denna vecka.

Må gott!

Johanna, Lena, Ulla beskådar Mio!

Johanna, Lena och Ulla beskådar Mio!


Emil myser med lillkillen :-)

Farbror Emil och faster Jenny på besök

Skönt att bada!

Skönt att bada!

Inte lika skönt att komma upp i kylan...

Inte lika skönt att komma upp i kylan..


Fullt upp!

Idag har vi haft fullt upp :-) Vi började dagen med att äntligen ta en promenad! Hoppas att kylan fortsätter att hålla sig borta nu! Vi behövde verkligen få lite frisk luft och Mio låg så nöjt i sin vagn. Gissa om vi var stolta som tuppar där vi gick med vagnen :-)

Efter promenaden så for vi till gammelfarmor i Stråsjö och hälsade på. Mio sov mest hela tiden men avslutade besöket med att kissa på köksbordet när vi bytte blöja :-)

Nu ikväll så har vi mormor, morfar och moster på besök. Vi har käkat kinamat (sushi för min del, som jag har längtat!). Mio har sovit hela  eftermiddagen och en stor del av kvällen så vi har nog en natt med lite sömn framför oss :-)

Sover sött i vagnen :-)

Sover sött i vagnen :-)

Myser i mosters famn :-)

Myser i mosters famn

Mio i sin nya fina body som han fått av Elin på posten, tusen tack! :-)

Mio visar upp sin nya body som han fått av Elin :-) Tusen tack!

En vecka!

Nu har vi varit hemma från bb en hel vecka, tänk vad tiden går fort! :-) Man har ingen riktig koll på tiden och dagarna när man följer en liten killes dygnsrytm.. Inatt blev det inte mycket sova alls så idag har vi tagit det rätt lugnt. Mio har varit så snäll så och varit vaken men tillfreds i stort sett hela dagen. Nu ligger han dock och sover, han har ju lite att sova igen :-) Lägger in en bild på Mio när han låg så snällt på köksgolvet under hela tiden jag lagade lunch.

Ikväll blir det fredagsmys med god mat och ett glas skumpa (alkoholfri förstås..) för att fira miraklet Mio :-)
Trevlig helg!

Mio ligger så snällt och väntar på mamma

Besök av kusinerna

Igår hade Mio besök av kusinerna. Dennis tyckte Mio var söt och pussade honom på knät :-) Thea var lite mer förvånad över det hela, hon är ju van att vara minst :-) Amningen var mycket intressant eftersom Jenny nyligen slutat amma henne! Kusinerna hade med sig fina presenter: en byxa, en body och två dreggellappar som designats och sytts av Jenny herself. Tänk om man kunde få vara så duktig på att sy, tusen tack!

Jenny myser med MioJohan, Dennis, Jenny och Mio

Gårdagens finfrämmande :-)

Måste lägga in några bilder från gårdagens besök. Emma, Benny och lille Erik tittade in en sväng :-) Tänk att han bara är 8 dagar äldre trots att det skiljer ett helt ÅR! Jag tror att de kommer att bli finfina vänner så småningom :-)

Nu väntar vi på nästa besök av Mios små kusiner med föräldrar :-) Erik och Mio :-)Erik och Mio

Nu börjar vi blogga!

Så har då även jag kommit på att jag nog borde ha en blogg... mest för att dokumentera Mios möte med världen och låta familjen kunna följa vad vi pysslar med på dagarna. Kan inte lova att den uppdateras kontinuerligt men det är mitt mål :-)

Just nu ligger pyret och sover i mammas famn medan pappa sussar på så gott :-) Planen idag är att fortsätta städa (igår lyckades vi få bort julsakerna) och bara mysa på med Mio. Hade hoppats på en promenad men det verkar vara för kallt idag också..tråkigt!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0