Liten tomte med tummen i munnen :-)


Sprutor och kusinbesök

Idag fick då Mio slutligen sina vaccinationssprutor. Tre gånger har det blivit inställt, först på grund av utebliven leverans av vaccin och sedan två gånger på grund av förkylning. Det hela gick bra, måste jag nog säga. Visst blev han ledsen och grät, men det gick över rätt fort. Vi får se nu ikväll hur det går. Hoppas så att han slipper få ont i benen och feber.

Efter bvc-besöket så slocknade Mio i vagnen och jag gick och hälsade på fam Mårtensson på Ringvägen. Mio sov en bra stund så vi hann fika och prata lite. Skönt för honom att få sova ute.  Det var länge sen vi sågs eftersom de har varit sjuka. Mio hann också umgås lite med sina kusiner innan Palle kom och hämtade oss. Vi får ta och göra tätare besök framöver tror jag för Mio blir visst lite rädd för andra barn som låter mycket :-) Han börjar sympatigrina lite om de gråter och när de är glada och tjuter högt  tolkar han det som gråt också och för mungiporna neråt ..sötisen :-)  Ett trevligt besök, vi kommer snart igen (på fredag :-)




Titta, jag kan sitta själv!



... i alla fall i min nya bumbo-stol! :-)

Oteknisk!

gahh..blir tokig..funkar inte att länka härifrån. Har lagt upp en liten videosnutt på Mio (tog sin tid det med..). Ni hittar den under länkar här längre ner på höger sida En lite allvarlig och nyvaken Mio och mamma som vill ha ett leende.. Han är vanligtvis väldigt generös med dem :-)

Bilder på lille Erik på dopdagen


Vi tittar på tv och myser





Kort knäppta i mörkret...därav kvalitén

Veckans kex!



Har äntligen fört över lite foton från mobilen nu! Helgen har gått fort som vanligt. Igår shoppade vi i Hudik. Jag hittade inget men Pyret fick ihop en hel del. Bland annat så planerade han inför sommaren och köpte badbrallor och badkappa! Igår kväll roade han oss med att snurra runt från rygg till mage, ligga och titta en stund och sen rulla tilllbaka. Duktigt!

Ledsen

Så himla ledsen..min första bebis,min katt Solan, är sjuk. Älskade älskade katt. Hon är verkligen en i famijen efter 13 år..  fy så hemskt. Finns inte ord.

Kvällsmys - dokumenterat av datakameran...



Vi härmar varandra och har djupa diskussioner...



Mio blir nyfiken på datorn som piper till innan fotograferingen och går med på att posera!

Dum förkylning

Den dumma förkylningen härjar fortfarande. Mio är täppt så det är svårt att sova. Han är lite extra mammig och vill helst vara nära. Vi har uträttat lite ärenden idag (bland annat så köpte jag löparskor, nu är det bara tiden som fattas!) men annars så har vi en hemmadag så gossarna kan kurera sig.

Jag lämnade dem för en stund och handlade mat. Under denna stund så lyckades mio med konsttstycket att kissa sig själv på huvudet! Haha, det är mammas gosse det, gäller att passa på! Han låg och luftade stjärten och när palle skulle lyfta på benen för att sätta på blöjan så passade han på och siktade :-) Imponerande!

Trevlig helg!

Bilder från messlingen



Redo för avfärd (vet inte varför bilden envisas med att hamna fel..)


Skål!





Trötta efter en dag i backen!



Solning och sovning :-)

Krasslig liten plutt

Sitter här med en krasslig liten plutt som sover i knät... han är förkyld stackarn! Palle är oxå lite förkyld. Mio har sovit mest hela dagen, hoppas att han blir piggare snart. Förra helgen var vi till fjälls tillsammans med Mios mormor, morfar och storkusin Victor. Mios första resa! Allt gick jättebra och vi hade det så mysigt! Vädret var verkligen på topp och Mio sov så gott ute i fjällluften. På lördagen var vi i backen hela dagen. Palle och Victor övade slalom och även jag tog några åk i barnbacken. På söndagen höll vi oss vid stugan och njöt av det fina vädret innan vi for hem. Det har varit några sköna dagar nu med mycket sol! Vi har hängt en del med Emma och Erik och njutit av det fina vädret. I måndags satt jag och Emma på en parkbänk här i gamla stan och bara solade och snackade skit medan pluttarna sov. Gött! Återkommer med bilder!

Vi drar till fjällen!

Snart drar vi till messlingen.Ska bli roligt! Hoppas att bilturen går bra för Mio. Just nu sussar han i min famn : )

Sovande skatt

Mio sover i min famn så sött.. Idag är det dags för första sprutan. Stackars ! Hoppas att han slipper bli sjuk...

Första påsken och kalas!

Första påsken för Mio :-) På långfredagen var vi i Stråsjö hos gammelfarmor Astrid. Jag vågade mig inte på att ta med pyret ut på isen och angla så vi hade utflykt på gårdsplanen! Viktor var också med (så jag kunde skylla på att vi gjorde det för hans skull ;-) Vi grillade korv och hade det mysigt. Mio sov gott i vagnen. På eftermiddagen gick årets första grillning av stapeln. Mio fick äran att ligga på köksbordet och få allas uppmärksamhet, där trivdes han som fisken i vattnet! Gammelfarmor hängde en kula i kökslampan som var mycket intressant!

På kvällen fick vi idén att det var dags att byta vaggan mot spjälsängen.. ingen vidare bra idé enligt pyret. Vi provade två nätter innan vaggan byttes tillbaka igår kväll :-) Dels var sängmobilen och allt nytt runtomkring så intressant (i vaggan ser man ju bara vita väggar..) dels så går det ju inte att vagga spjälsängen när pyret vill ha hjälp att somna om efter amning.. Slutsatsen av detta är att vi måste köpa gungfötter till spjälsängen. Det är inte alltid man måste gunga honom på natten men det är en bra hjälp de gånger då han inte är jättetrött! I natt sov han så gott i sin kära vagga i alla fall och även föräldrarna fick chans att sova ordentligt :-)

På påskafton var vi på Hammarn och åt mat. På påskdagen var vi på Eriks dop här i Ljusdal. Mycket trevligt! Mio var så duktig och sov i kyrkan och sen var han glad och pigg under fikat! Kul att se Erik vaken en gång, han sover ju oftast när jag och Emma umgås under promenaderna!

Idag har vi haft tremånaderskalas! Mormor, morfar och moster var här och åt chokladtårta och myste med Mio. Tänk att han redan är tre månader, fantastiskt! Jag hoppas att magen blir bättre nu (sägs att det ofta blir bättre vid den åldern).

Det blir ovant med vardag imorgon då Palle jobbar. För mig och Mio är det ju Lördag hela veckan ;-) Dock är det dags för Mios första vaccination i morgon..något som vi inte ser fram emot! Fy!


Här kommer lite blandade kort från veckan:



Min nybadade lilla påskkärring



Såhär glad blir man av att få ligga på gammelfarmors köksbord och leka :-)





Nya sängen.. mycket faccinerande..dock inte så sovvänlig :-)



Mio, tre månader, väntar på tårtan i mormors famn...

RSS 2.0